Uitvaartmogelijkheden

Het opbaren

U bepaalt zelf om te beginnen waar de overledene wordt opgebaard en, zo ja, hoe dat gebeurt. Verder beslist u eveneens zelf of de overledene thuis, in een mortuarium, of in het uitvaartcentrum wordt opgebaard. Een overledene kan op verschillende manieren worden opgebaard, bijvoorbeeld in de kist, op het eigen bed of op een opbaarplateau.

De plechtigheid

De invulling van de plechtigheid is afhankelijk van een aantal factoren. Gaat het om een begrafenis of een crematie? Was de overledene gelovig? Het zijn vragen die mede bepalend zijn voor de locatie waar de plechtigheid zal plaatsvinden. De keuze voor een begrafenis of crematie is meestal door de overledene al kenbaar gemaakt . Wij kunnen u inlichten over de mogelijkheden van de begraafplaats en de crematoria. Ook kunnen wij u informeren over de verschillende vorm van begraven en de asbestemming.

De rol van de kinderen

Kinderen beleven een sterfgeval en het rouwproces dat erop volgt anders dan volwassenen. Daarom is het goed om kinderen zo veel mogelijk bij de uitvaart te betrekken. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf de kist beschilderen of bij het graf ballonnen met gedachtenkaartjes oplaten. Ook zijn er voor kinderen boeken, informatie-brochures en een werkboek ‘Ik zal je nooit vergeten, mijn boek met herinneringen’ van Riet Fiddelaers. Zo krijgen de kinderen de kans om het verlies op hun eigen manier te verwerken. Wij hebben op dit gebied ervaring en adviseren u graag.

U kunt bij Amelius terecht voor diverse kinderkisten.

Wat kunnen wij na de uitvaart voor u betekenen?

Na een uitvaart zijn er vaak nog diverse administratieve zaken die geregeld moeten worden. Om de nabestaanden hierbij te ondersteunen bieden wij de hulp van een nazorg specialist aan.

In een geheel vrijblijvend gesprek bij de familie thuis wordt samen met de specialist alle specifieke administratieve zaken doorgenomen die zich na een overlijden voordoen. Via een uitgebreide en gestructureerde inventarisatie worden veertien onderwerpen besproken. Op deze wijze wordt er voor gezorgd dat er geen belangrijke zaken over het hoofd worden gezien. Binnen drie werkdagen na het gesprek volgt een schriftelijke samenvatting. Daarmee heeft de familie een helder en praktisch overzicht in handen van wat er nog gaat komen of (direct) moet gebeuren. Door deze praktische zorg uit handen te geven, schept u meer ruimte voor de emotie.

Horstink Financieel Raadgever

Onze nazorg specialist is Jos Horstink (1957) van Horstink Financieel Raadgever. Hij is belasting- en nazorgconsulent, erkend hypotheekadviseur en verzekeringsadviseur. Hij beschikt over het Certificaat Verlies & Rouw van de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding. Daarnaast is hij ingeschreven bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Hij biedt een deskundige, helpende hand in de vaak kwetsbare periode na een overlijden en wil vooral zorg bij de nabestaanden wegnemen.

Horstink Financieel Raadgever staat voor kwaliteit, integriteit en helderheid en verkoopt geen financiële producten. Zij zijn een objectief en onafhankelijk partij.

Uitvaartcodicil

Voor het vastleggen van uw persoonlijke wensen, klik hier om het  codicil te downloaden.

klik hier om Adobe Reader te downloaden.

Het belang van een goede uitvaartverzekering

U kan tegen vrijwel alles een verzekering afsluiten. Toch is er eigenlijk maar één verzekering waarvan bij voorbaat vaststaat dat we hem vroeg of laat allemaal nodig hebben: de uitvaartverzekering. Het is dan ook belangrijk dat u op dit gebied een keuze maakt die bij u past en waarmee u het uw nabestaanden straks zo gemakkelijk mogelijk maakt. Uitvaartverzorging Vasse adviseert u graag bij het maken van de keuze die in uw situatie de beste is. Wij werken o.a. met de volgende verzekeringsmaatschappijen samen: NKU verzekeringen, Nuvema, Axent, Twenthe verzekeringen enz.

Wij bevinden ons in het pand 'Uitvaartcentrum de Lariks'

Voor meer informatie klop op onderstaande knop om naar de website te gaan van Uitvaartcentrum de Lariks.

TOP